Još jedna mahinacija GDS-a. Oprez kupcima stanova u objektu G


9/25/19 10:15:24 AM Udruženje Zemunske KapijeKupcima stanova u objektu G, lamele G1, G2, G3, G4, počeli su da stižu mejlovi od strane Građevinske direkcije Srbije sa ponudama za profesionalno upravljanje.

U mejlovima su dostavljene ponude tri firme koje se bave organizacijom profesionalnog upravljanja, među kojima su Msystem, Profun i firma IPM koja je nametnuta od strane GDS-a (u trenutku izbora GDS imao većinu neprodatih stanova u svom vlasništvu) i već useljenim objektima C, D i E.

Kada se pogledaju i uporede ponude, odnosno cena usluga, jasno je koja firma za profesionalno upravljanje će biti izabrana i za koju se lobira (najmanja ponuđena cena, čak i duplo manja od ostalih ponuda).

Takođe upozoravamo buduće stanare na dopis Građevinske direkcije Srbije u kojoj se navodi: "Ukoliko se odlučite za nekog od ponuđenih organizatora profesionalnog upravljanja, molimo Vas za saglasnost da Vaš kontakt možemo proslediti izabranoj firmi u cilju potpisivanja zapisnika".

Podsećamo Građevinsku direkciju Srbije i obaveštavamo stanare G objekta, da se na osnovu člana 55. i člana 56. Zakona o stanovanju i održavanju zgrada ("Službeni glasnik RS", broj 104/2016) odluka o izboru profesionalnog upravnika i odluka o poveravanju poslova profesionalnog upravljanja može doneti isključivo na sednici Skuštine stambene zajednice i to na osnovu glasanja 2/3 članova Skupštine, tako da bilo kakva "saglasnost da Vaš kontakt možemo proslediti izabranoj firmi u cilju potpisivanja zapisnika", nije u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada i da se bilo kakav zapisnik ne može potpisivati van sednice Skupštine stambene zajednice i donošenja validne odluke.


Pratite nas na:


- NZK Forum
- NZK Facebook
- NZK Twitter