Pokrenuta inicijativa za otvaranje Osnovne škole Desanka Maksimović


7/6/20 8:56:09 AM Udruženje Zemunske KapijeGrupa građana naselja Zemunske kapije pokrenula je inicijativu za ponovno otvaranje Osnovne škole Desanka Maksimović u našoj neposrednoj blizini, na svojoj staroj lokaciji u Vojvođanskoj 1, Zemun.

Škola je privremeno ustupila svoje prostorije Geografskom fakultetu, ali se zbog povećanog broja dece u našem kraju javila potreba da se škola ponovo aktivira.

Ukoliko se Osnovna škola Desanka Maksimović ponovo ne otvori, naša deca će morati da pohađaju nastavu u Osnovnoj školi Mihajlo Pupin na Galenici, čiji kapacitet je, koliko saznajemo, skoro popunjen. Umesto da deca iz naselja i okoline idu u školu preko puta, moraće da putuju nekoliko stanica do Galenike.

Stoga vas molimo da na linku ispod teksta, popunite formu i ostaviti minimalnu količinu podataka kako bi smo prikupili argumente za buduće aktivnosti.

Sve podatke koje ostavite biće korišćeni samo u svrhu statističke analize kako bi ukazali gradskom sekreterijatu i ministarstvu obrazovanja da se promenila demografska struktura i potrebe stanovnika ovog kraja, te neće biti javno dostupni.

 

Osnovna škola Desanka Maksimović - Formular


Pratite nas na:


- NZK Forum
- NZK Facebook
- NZK Twitter